Basilicata,  Evenementen Zuid-Italië

Historisch park ‘Parco della Grancia e il Cinespettacolo’ – Brindisi di Montagna (Potenza)

 

 

25 JULI T/M 13 SEPTEMBER 2010

Het park van de Grancia is het eerste historische park van Italië en is opgericht met als doel de identiteit van de inwoners van Basilicata te presenteren en te laten herleven. De groene bossen van het park vormen de ideale setting voor de muziek-, kunst- en cultuurevenementen die hier worden gehouden om de bezoeker een stukje geschiedenis van de regio te laten ervaren.

Hoogtepunt is de volkstheatervoorstelling “La storia bandita” waaraan ongeveer 400 vrijwilligers meedoen die, met muziek en bijzondere ‘special effects’, het leven in Zuid-Italië rond 1800 weergeven.
Open: eind juli – september op zaterdag en zondag

In het park La Grancia di Brindisi di Montagna speelt zich al bijna 20 jaar een geweldig festival af wat u beslist niet moet missen. Elk jaar komen hier grote groepen mensen om dit spectaculaire evenement met speciale effecten bij te wonen.

Het is een enorm gebied dat bestaat uit 12 hectares, gelegen op 10 kilometer afstand van Potenza, SS 407.

De omvang van het evenement is enorm groot, alleen al 400 figuranten/acteurs, 35 dansers en 18 ruiters zijn er voor nodig en meer dan 450 kostuums! Je kunt het zien als een historisch carrousel zo zijn er rovers, Piemontese soldaten, franse soldaten, de National Guard, schutters, speerwerpers, monniken en ga zo maar door.

Er is een amfitheater met 3000 plaatsen. Voor het belichten van de scènes zijn meer dan 45 kilometer elektrische kabels voor nodig, 600 projectoren en het geluid is ook gigantisch!

Kortom een geweldig spektakel om niet te missen, mocht u zich deze zomer in Basilicata bevinden. Het zal zeker een grandioze ervaring voor het hele gezin zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *