Evenementen Zuid-Italië,  Molise

Het Jaar van de Biodiversiteit (Molise)

Anno della Biodiversità

Guardiaregia Campochiaro, provincie Campobasso, regio Molise. Dit is de tweede grootste oase van WWF (Wereld Natuur Fonds), 2187 hectares. Een geweldige plek om in alle jaargetijden te bezoeken.

7 thema excursies van 18 juli tot 29 augustus

In de maand juli starten ze met het ontdekken van de spectaculaire wereld van de vlinders. Een unieke kans om een zomerse dag door te brengen in de natuur wandelend tussen de kleurrijke bloemen in hun volle pracht. In Europa zijn 482 soorten vlinders waarvan 142 exclusieve exemplaren. In Italië bevinden zich er meer dan 270 soorten.

Zondag 18 juli Piana Perrone: deze excursie is ter gelegenheid van het jaarlijks feest van de berg ‘la Festa della Montagna’. Langs de paden van Piana Perrone aan de rand van het beukenbos bij de berg Mutria. Dit ligt in de Matese bergketen op de grens tussen Campanië en Molise, dit maakt deel uit van de Appennijnen.

Hier kunt u honderden soorten vlinders ontdekken. De biodiversiteit is een unieke gelegenheid om de verschillende soorten te leren kennen begeleid door gidsen van de WWF en entomologen van de universiteit te Molise.

Zondag 25 juli Costa Chianetta di Campochiaro: Ontdek tevens de gewoonten en de factoren die een bedreiging vormen voor de vlinders. Alle deelnemers krijgen een kaart van de Oasis WWF waarop de meest karakteristieke vlinders staan zodat je deze eventueel ook zelf kan ontdekken.

In de maand augustus kunt u onder andere de diepste diepten verkennen. Cul di Bove(–913 meter) en bovenal ‘il pozzo della neve’ (–1048 meter). Een prachtige omgeving en een systeem van groot ecologisch belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *