Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

Ravello Festival 2010

La Follia

1 juli-26 september

Al sinds 1953 is dit een jaarlijks festival dat zich afspeelt in de stad Ravello in Campanië in Zuid-Italië. Dit is een toeristenplaats bij Amalfi. Hoewel de oorspronkelijke nadruk van dit festival lag op de muziek van Richard Wagner, is het festival inmiddels uitgegroeid tot een bijna 3 maanden durende presentatie van een breed scala van muziek met grote orkesten, kamermuziek, jazz, dans, fotografie exposities en tevens een kans om wereldartiesten van wereldfaam te ontmoeten.

Meer dan 100 optredens en artiesten allemaal verbonden met elkaar door het ‘gekte’ thema. La follia, de krankzinnigheid. Deze vinden plaats op prachtige locaties zoals Villa Rufolo en Villa Cimbrone en ook op pleinen, bij kerken en in tuinen van Ravello.

Dit festival wil een bijdrage leveren aan de economische en culturele groei van Ravello en de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *