Calabrië,  Evenementen Zuid-Italië

Festival Palearizza (Calabrië)

 

Palearizza is een festival dat zich van 1 tot 21 augustus afspeelt in Calabrië, in de provincie Reggio Calabria om precies te zijn in het Griekse gedeelte. Het thema van dit jaar is de taal, het woord en de vrede.

Dit festival biedt de mogelijkheid van een culturele reflectie op onze tijd, ons verleden en onze toekomst. Een multicultureel festival , waar diversiteit van culturen en de verscheidenheid van talen een factor van rijkdom vormt. Een gemeenschappelijk erfgoed wat door iedereen zou moeten worden erkend voor het creëren van een betere samenleving voor toekomstige generaties.

De Grieken zijn in Calabrië sinds de oprichting van de eerste kolonie langs de Ionische kust rond de 8e eeuw voor Christus. Nu woonachtig in Aspromonte in de omgeving van Locri. Zij spreken “Grieks-Calabrees” dat alle karakteristieken heeft van een taal, maar wordt gezien als een dialect.

Bijna een maand lang geweldige optredens van grote bands tot de traditionele tarantella. Alle concerten beginnen ’s avonds om 22.30 uur behalve op 21 augustus om 21.30 uur. Steeds op een andere lokatie, een dorpsplein in de bergen, op het strand, een amfitheater, de één nog bijzonderder dan de andere.

Eén reactie

  • Sergio

    Brava per una olandese parlare della calabria e bello.noi calabresi la chiamamo la perla del sud.spero che i calabresi sono fieri di te un abbraccio serio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *