Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

Il Ferragosto/ Festa dell’Assunta

15 augustus, Il Ferragosto, is een belangrijke feestdag in Italië. Vroeger vierde men het midden van de zomer en het einde van het harde werken op het land. Het betreft hier ook een eeuwenoude traditie toen de 1e Romeinse keizer de ‘Feriae Augusti’ invoerde, een hele feestmaand ter ere van keizer Augustus. Later kreeg het een religieus tintje en wordt de Maria-Tenhemelopneming gevierd.

Op deze dag is iedereen vrij en ligt het openbare leven praktisch stil. Het is het hoogtepunt van de vakantie en ongeveer 40 miljoen Italianen trekken erop uit! Sommigen brengen deze dag door aan zee of zoeken de koelte op in de bergen of tussen de heuvels. Kenmerkend zijn de overdadige lunches of picknicks op deze dag.

Voor degenen die zich in Campanië bevinden, is er veel te doen in deze levendige regio, rijk aan kunst en oude tradities. U kunt naar het museum, de Schat van Gennaro, gaan.  In dit Museo del tesoro di San Gennaro te Napels, kunt u de kunstwerken en schatten bewonderen met gratis rondleidingen.

Museo del Tesoro di San Gennaro
Museo del Tesoro di San Gennaro

Of u kunt naar de grotten van Castelcivita waar u de ontroerende liefdesgeschiedenis van Orpheus kunt herbeleven van regisseur Domenico Maria Conrad.

Vrijwel in elke stad vinden er religieuze diensten en processies plaats in verband met de viering van de Tenhemelopneming van Maria. In Positano vindt de traditionele optocht plaats van het standbeeld Assumptie, eindigend met een mis op het strand en vuurwerk over zee.

U kunt ook de veerboot nemen naar Capri waar concerten bij zonsondergang plaatsvinden bij de prachtige en beroemde villa San Michele. Dit museum, een Zweeds culturele instelling, is het hele jaar geopend. Axel Munthe was de schepper van San Michele, later wereldberoemd door zijn boek, het verhaal van San Michele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *