Basilicata,  Evenementen Zuid-Italië,  regionale gerechten en produkten

Open wijnkelders (Basilicata)

12 augustus tot en met 15 augustus 2010

Vanaf 21.00 uur tot 2 uur ’s nachts

Smaak en traditie van het boerenland. Het is reeds de 15e editie, dat verleden jaar circa 40.000 bezoekers trok. Het speelt zich af in het centro storico, het oude gedeelte, van Sant’Angelo le Fratte, provicie Potenza.

Wijnkelders openen hun deuren waar u gratis de lokaal geproduceerde wijn kunt proberen, evenals de regionale kazen. Dit alles wordt gecombineerd met tentoonstellingen van schilderijen en ambachtelijke kunst. Tevens staan er kramen, waar u deze zelf geproduceerde wijnen kunt kopen en andere lokale produkten.

Overal langs de straten van het dorp hoort u muziek door live optredens. De ‘moeder’ kerk is ook geopend waar elke avond concerten van klassieke muziek wordt gegeven.

Deze dagen richten zich voornamelijk op hoogwaardige producten uit een kleinschalige lokale productie. U kunt hier ook de worst, zoals beschreven in mijn vorige artikel, evenals een stoofpot van schapenvlees proberen, dit alles als een zoete herinnering aan de ‘arme’ boer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *