Calabrië,  Evenementen Zuid-Italië

Filmfestival Pentedattilo

Calabrië

16 tot en met 19 september

In dit antieke dorpje Pentedattilo, ook wel bekend als ‘spookstadje’, vindt de 5e editie plaats van de internationale wedstrijd van korte films, wereldwijd ingezonden. Het resultaat van een samenwerking tussen de RAM Digital film en de vereniging Pro-Pentedattilo. Een dorp van de kunst, de kunst voor het herstel van het dorp.

De RAM Digital Film is een jong bedrijf dat zich bezig houdt met de productie van korte films en documentaires. De film mag niet langer zijn dan 25 minuten en moet van na 1 januari 2008 zijn. De korte film wordt de hoofdpersoon op het bevoorrechte pad van groei en experimentele film, een vruchtbare grond in een continue beweging.

Pentedattilo ligt in provincie Reggio Calabria en blijft een favoriete bestemming voor alternatieve vormen van toerisme. Het betekent 5 vingers in het Grieks en verwijst naar de vorm van het profiel van de berg waarop het dorp zich bevindt. Heeft een van de beste uitzichten op de Ionische kust. Het is een toeristisch- en cultureel icoon geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *