Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

Holland Dag- Olandiamo in Puglia

                            

Fiera del Levante te Bari

14-09-2010

Mocht u in het komend half jaar een vakantie gepland hebben naar Zuid-Italië, in Apulië en denkt u hiermee even ver weg van Nederland te zijn, dan kunt u zich hierin wel eens vergissen!

Namelijk tussen september 2010 en februari 2011 vinden hier tal van activiteiten plaats dat gericht is op versterking van de betrekkingen tussen Nederland en Apulië.

In de Fiera del Levante, de grootste algemene zaken- en publieksbeurs van Zuid-Italië, vindt op 14 september aanstaande, onder andere een Holland show plaats van design bloemenjurken en muziek en een seminar over transport en logistiek. Apulië kan dankzij haar strategische ligging op Internationale handelsroutes uitgroeien tot een regionale hub voor transport en logistiek. Ook beschikt de regio over prima infrastructuur en aanzienlijke economische dynamiek. Er liggen dus legio kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Ter gelegenheid van de herdenkingsdag, (op 27 januari in Italië), zal er een tentoonstelling van Anne Frank te zien zijn in de Sala Murat te Bari. (26 jan-maart 2011)

Op 19 november 2010 vindt er in Portico dei Pellegrini te Bari, een gedachtenwisseling plaats over Sint Nicolaas door Padre Gerardo Cioffari, directeur van het Centri di Studi Nicolaiani della Basilica Di San Nicola en John Helschoot van het Meertens Instituut te Amsterdam.

Holland in Apulië wordt voor de eerste keer in Zuid-Italië gehouden. Op de dag van inauguratie zullen er enthousiaste jongeren in het oranje rondlopen om de mensen uit te nodigen deze dag bij te wonen. Er zal ook een tent van Holland Promotie en een podium zijn waar lounge muziek gedraaid wordt door een Nederlandse dj. Verder zal een fototentoonstelling en een migratieseminar plaatsvinden.

Er zijn inmiddels 500 Nederlanders gevestigd in Apulië, velen van hen kochten enkele jaren geleden, na hun pensionering ‘een trullo’. Tegenwoordig worden veel van hen ondernemers, zoals een stel dat een toeristisch dorp aan het realiseren is in Selva di Fasano. Voor meer uitgebreide informatie over al deze activiteiten kunt u de Italiaanse versie lezen op Blogolanda.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *