Apulië,  regionale gerechten en produkten

I Taralli

Wederom een typische Pugliese specialiteit vertelt door Nunzia, eigenaresse van een masseria in Apulië. ‘I taralli’, is een Italiaanse krokante snack, bekend in heel Zuid-Italië. Een soort van cracker, kruizing tussen een soepstengel en een krakeling maar dan kleiner en knapperiger! Ze kunnen zoet of zout zijn, soms geglazuurd met suiker.

In het deeg van de gezouten taralli kunnen ui, knoflook, sesamzaadjes, maanzaad of venkel zijn toegevoegd of gewoon met peper of zout. Ze hebben zeer weinig vet. Ze worden ook tussendoor gegeten, bij een voorgerecht van stevige kazen of worsten, maar ook heerlijk bij een aperitief of een glas wijn.

Taralli zijn in ringen of ovalen gevormd, ongeveer 4 tot 5 centimeter in omtrek. Er zijn ook kleinere ‘tarallini’.

Het deeg bestaat uit bloem, witte wijn, extra vergine olijfolie en zout. (geen gist!)

Een goed deeg maken is moeilijk want de olijfolie maakt het deeg erg hard, uren moet je kneden totdat je een mooi deeg hebt. Hier maak je rollen van die je daarna tot een cirkel vouwt. Twintig minuten in de oven en ze kunnen gegeten worden!

(Veel, maar niet alle taralli, worden ondergedompeld in kokend water voordat ze de oven ingaan. Voor het creëren van een mooie glans.)  

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *