Calabrië,  Evenementen Zuid-Italië

Sagra del Casaro

1-2-3- oktober

Calabrië/ La Sila

Een dorpsfeest gewijd aan de kaasboer. Het beroep van de kaasmaker in La Sila begint al in 500 tot 700 voor Christus, waar ze begonnen met het verkopen van de toen al zeer gewaardeerde producten aan de geraffineerde inwoners van Sibari. Vandaag de dag bezit deze handel een midden- tot hoog marktaandeel. Dit dorpsfeest heeft tot doel de verfijnde smaak te presenteren en dus de Silaanse produkten te laten waarderen als de beste die er op de markt te verkrijgen zijn.

Mooie dagen in een prachtige omgeving, zoals beschreven in mijn allereerste artikel http://www.zuid-italie.nl/2010/06/la-sila/#more-29. Met een gezellige sfeer in de straten, volksmuziek, exposities en de mogelijkheid tot het proeven van deze regionale produkten, demonstraties van de verwerking van melk tot kaas en promotie van dit prachtige gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *