Basilicata

Maratea

                                            

Deze stad bevindt zich in Basilicata ook wel Lucanië genoemd, In het Italiaans worden de inwoners van Basilicata nog steeds lucani genoemd.

Maratea is prachtig. De geschiedenis heeft vele artistieke en architectonische schatten. Het kustgebied is een prachtige opeenvolging van steile kliffen, heldere blauwe zee. Een prachtige zeebodem, zeer gewaardeerd door duikers. Bergen met weelderige pijnbomen en eikenbossen.

Het belangrijkste monument van Maratea is het 22 meter hoge beeld van ‘De Verlosser’ dat op de top van de Monte San Biagio staat. Het is de op één na grootste Jezusbeeld ter wereld, in Rio de Janeiro staat de grootste. Vanaf deze berg heb je een goed uitzicht over de Golf van Policastro en de ruige kust van de Cilento. Hier ligt ook de basiliek San Biagio waar vele kunstwerken te bewonderen zijn.

Maratea hield haar Italiaanse karakter intact, kleurrijk, charmant en onaangetast door het toerisme, dit betekent goede prijsverhoudingen en de lokale bevolking is oprecht vriendelijk.

Maratea bestaat uit twee delen: Maratea Inferiore aan de kust, met kleine strandjes en een haven, en Maratea Superiore op een berghelling. Alleen al de route er naar toe is een adembenemende ervaring. Enorme bergen en vergezichten met kleurrijke dorpjes die langs de groene steile berghellingen lijken geplakt.

De kust is slechts 30 kilometer van Sapri ( Campanië ) tot aan Tortora (Calabrië).  De Golf van Policastro genoemd. Maratea is beroemd om tal van goederen waaronder wijn, sandalen, keramiek, borduurwerk en leerbewerking. Maratea heeft vanwege haar natuurlijke schoonheid en chique locaties, veel aandacht onder de Italiaanse elite die villa’s hebben gekocht langs de kust en in de heuvels.

Maratea is goed te bereiken met de trein en per vliegtuig, u kunt onder andere vliegen naar Brindisi of Bari. Maratea heeft een grote haven en ligt slechts op 2 uur afstand van Napels.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *