Evenementen Zuid-Italië

La settimana del baratto/ de week van de ruilhandel

15 november tot en met 21 november

Voor de tweede keer, vindt in de derde week van november, de week van de ruilhandel plaats! Een heel leuk initiatief en de deelnemende B&B (in heel Italië) kunt u vinden op deze site: www.bed-and-breakfast.it . Het grote succes zorgt voor een herhaling van dit initiatief.

Er wordt een keer niet gekeken naar wat je ‘hebt’ maar naar dat wat je bent of kunt doen, is de filosofie. Daar komt bij dat in een periode van crisis, die wij nu beleven, men probeert het noodzakelijke te doen, zoals naar onze oorsprong terug te keren en ruimte over te laten voor het menselijk aspect.

Het is erg trendy, zoals de ‘swap party’, afkomstig uit Amerika waar je diensten of goederen ruilt. De sites op internet die ruilen zonder dat daarbij geld wordt gebruikt, is verdubbeld.

Evenals de voorkeur die groeit voor kleinschalige verblijfsmogelijkheden, zoals een Bed & Breakfast, in een familiaire sfeer. Dus je kunt in deze week ‘gratis’ verblijven als je maar goed kunt ruilen. Heb je geen idee hoe? Hier een paar voorbeelden. Heeft u hele mooie regionale produkten? Of een mooie grote collectie Dvd’s waarvan u toch allang niet meer weet waar u deze moet laten? In ruil voor een onvergetelijk weekend geeft u deze aan de beheerders van een B&B!

Of wat dacht u van muzieklessen of als u loodgieter bent of elektricien, wellicht kunt u van dienst zijn met een aantal klussen? Of tuinman, fotograaf, schilder kortom, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Belangrijk is je niet te beperken en niet te schamen om je originele ruil voor te stellen. Wanneer het ‘moeten’ een plezier wordt en je het leuk vindt om nieuwe personen te ontmoeten, kan het vaak ook zonder de portemonnee.

Deze week zullen veel mensen gaan reizen, nieuwe vriendschappen zullen ontstaan, kortom een fijne manier om Italië en zijn bevolking te leren kennen. Op onderstaande site kunt u zien wat de verschillende wensen van de B&B ’s zijn, zodat u daar wellicht op kunt reageren! Dit staat onder:

La Lista dei Desideri dei B&B partecipanti (de lijst met de wensen van de deelnemende B&B)

www.settimanadelbaratto.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *