Basilicata,  Evenementen Zuid-Italië

De grootste levende kerststal ter wereld

Basilicata

28 en 29 december

De grootste levende kerststal ter wereld vindt plaats in de unieke stad Matera, de stad van de rotsen.

Meer dan 1000 verklede figuranten uit heel Italië en sommigen zelfs uit het buitenland, zullen aan dit evenement deelnemen. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn, die ze ook in de komende jaren willen voortzetten. Het geheel is geïnspireerd op de Napolitaanse kerststallen. De kerststal zijn ongeveer een kilometer lang zijn, tussen de zone van San Pietro Caveoso en San Nicola dei Greci.

Dit evenement combineert de schoonheid/ aantrekkingskracht van Matera met de behoefte aan spiritualiteit in deze moderne tijd. De omgeving alleen al doet je denken aan de geboorte en het leven van Jezus. Niet voor niets hadden Pasolini tot aan Mel Gibson, dit als een natuurlijke setting voor hun religieuze werken gekozen. De film ‘The Passion of the Christ’, zorgde zeker 3 jaar voor extra toeristen.

Men hoopt dat dit evenement ook een nieuw impuls voor de toeristen zal zijn om een bezoek te brengen aan deze mysterieuze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *