Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

Het Zuiden komt steeds dichterbij…

 

De regio Apulië sponsoort het feest ‘Le Sud c’est Chic’, dat al voor de vijfde keer plaatsvindt in Brussel. De dag ervoor zal er tevens in Brussel, in het maison du Pueple, een foto tentoonstelling plaatsvinden van immigranten uit Apulië in België.  Dit tezamen met een Apulisch aperitief en een theater voorstelling.

Het feest ‘Le Sud c’est chic’ heeft al zeker zijn sporen verdiend in de Europese hoofdstad. Een mix van explosieve kleuren, typische Apulische smaken, met Midden Europese beats, u zult zich in een hete mediterraanse nacht wanen. Te beginnen met een workshop van de populaire volksdans Pizzica, dat een ‘kleine beet’ betekend en familie is van de Tarantella. Afkomstig uit het Salento schiereiland, met name uit Lecce, en later verspreid in heel de regio Apulië en Oost-Basilicata. Verder zal er live gezongen worden, Paranza del Geco, dat een muziekbeweging is van de traditionele dansen van Zuid-Italië met een live dansshow en Cime di Rave dj-set, dit tezamen met videobeelden van het Zuiden.

De organisatie is in handen van Cime di Rave, dit is een project geboren in 2006, en organiseert nationale- en internationale evenementen met als doel Apulië te promoten. De doelgroep is jongeren en de locaties zijn clubs, sociale centra, kunstgalerijen of voormalige fabrieken, ver van de conventionele kanalen.

Bellevue Brouwerij

43 Quai de Hainaut

Brussel

Vrije Toegang

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *