Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

La Neapolis New Marathon

Het is niet de marathon van New York, maar wel een goed gerespecteerde race, die zich uitstrekt over de wijken van Napels. Een jaarlijks terugkerend evenement gewijd aan de renners, die op zondag 30 januari vele nationale en internationale atleten en burgers naar Napels trekt. De race begint op de Piazza del Plebiscito en loopt door heel de stad, van de boulevard tot aan het historisch centrum, van Mergellina tot aan la Mostra d’ Oltremare, totaal 42 kilometer.

Het is niet alleen een wedstrijd, maar een gelegenheid die atleten met elkaar verbindt met slechts 1 doel, en dat is zich vermaken in de eerste plaats, en het willen leven in een schone omgeving en in solidariteit met inwoners van andere landen, met respect voor de verschillen. Het evenement begint al 3 dagen eerder op het plein van het marathondorp, er zijn stands met sportieve kleding, regionale producten, animatie en spellen voor de kinderen.

De marathon begint om 8 uur ’s ochtends en om 12 uur is de prijsuitreiking. De medaille, gemaakt door Salvatore Squillante, is geïnspireerd op de 150e verjaardag van de Italiaanse eenwording. Je ziet hierop rennende atleten, die een puzzelstuk meenemen met het profiel van hun eigen regio om de eenheid aan te duiden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *