Campanië,  eilanden/ le isole

Wandelvakanties in het Zuiden

De oprichtster van Wandelenitalie is Karina van der Meer, zij is met pensioen als docente Italiaans bij de Universiteit Leiden en heeft er nu plezier in op kleine schaal reizen naar Italië te organiseren.

Wandelenitalie is in 2005 ontstaan, uit liefde voor de mensen en de natuur in Cilento. Dit grote nationale park ligt op ongeveer 200km ten zuiden van Napels en beslaat een groot gebied van de Apennijnen tot de kust. Het is woest en groen, vol kloven en onderaardse rivieren. In mei bloeien er wel 45 soorten wilde orchideeën.

Je kunt er spannende wandelingen maken, zwemmen in de azuurblauwe baaien van de geaccidenteerde kust en er is aandacht voor cultuur. Zo wordt bijvoorbeeld het gigantische kartuizer klooster van San Lorenzo in Padula bezocht.

Hier kunt u een filmpje bekijken (Duits gesproken) dat de lokale wandelorganisatie GET van Cilento e Vallo di Diano heeft gemaakt.

In 2011 breidt Wandelenitalie uit met twee wandelreizen naar Sicilië, waarvan een in de herfstvakantie. In 2012 komt er een wandelweek in het nationaal park Pollino in Basilicata. Nieuw zijn culturele activiteiten, culturele stadswandelingen, onder leiding van een kunsthistoricus. De eerste stadswandeling in Den Haag op 15 januari was een groot succes, de volgende is op 3 september 2011, naar Dordrecht en in juni 2012 is er een frescoreis naar Basilicata en Apulië.

Wandelenitalie blijft echter een kleinschalige onderneming. Elke reis is ontstaan uit persoonlijk enthousiasme voor de omgeving en de mensen die Karina heeft ontmoet. Haar collega’s en zij vinden het leuk de reizen als tolk te begeleiden, zodat u echt in contact komt met de Italianen. Wandelenitalie organiseert zowel groeps- als individuele reizen. Alle wandelgebieden behoren tot werelderfgoed van de UNESCO.

Sala Consilina, patroonsfeest van San michele
Sala Consilina, patroonsfeest van San michele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *