Calabrië

‘De kastelen’ van het eiland Capo Rizzuto

Provincie Crotone, regio Calabrië

L’ isola Capo Rizzuto is een van de meest populaire badplaatsen in Calabrië. Het kijkt uit over de Golf van Squillace en ligt aan de Ionische zee. Hier zijn sporen gevonden van menselijke nederzettingen die dateren van meer dan 5000 jaren voor Christus. Dit kwam zeker door de gunstige geologische ligging, klimaat en gunstige omgeving. Ondanks dat het een eiland genoemd wordt, is het eerder een landengte, een smalle strook land die zich uitmondt in de zee. Er wonen hier 15.000 inwoners. Het is een van de meest fascinerende beschermde gebieden van de Middellandse zee, door haar schoonheid, de authentieke en veranderende kleuren van de hemel en de zee, de kliffen, de klei en de mooie roodgouden zandstranden. De 36 kilometer lange rotsige kuststrook is prachtig en onder water is het adembenemend. 

Sinds 1991 is dit een beschermd kustgebied, dit houdt tevens in dat er geen activiteiten mogen plaatsvinden die een belasting kunnen zijn voor de omgeving. Er mag hier bijvoorbeeld alleen gevist worden door de plaatselijke vissers en de snelheid van de boten is beperkt. Le Castella is een plaats in de Italiaanse gemeente Isola di Capo Rizzuto, waar het Byzantijns fort uit de 16e eeuw ligt, 30 meter boven zeeniveau. De meervoudsvorm is toe te schrijven aan het ooit bestaan hebben van sommige kastelen, die op mysterieuze wijze opgezogen zijn door de zee. Dit is gebaseerd op overblijfselen van oude muren in de omgeving van het Aragonese kasteel. Dit majestueuze kasteel gelegen op een eilandje en vast aan het strand door een strook land, is oogverblindend. Het fort heeft belangrijke resten waaronder de Griekse muur, die goed te zien is.

Op Capo Colonna kunt u archeologische overblijfselen bewonderen, een tijd gewijd aan de godin Hera Lacinia, godin van de vrouw en vruchtbaarheid. De tegenwoordige bouw van het kasteel is de bouw van de Aragona, die in de XV eeuw dit realiseerde om het rijk van Napels te beschermen tegen invasies. Het heeft een onregelmatige bouw omdat men denkt dat deze op een bestaand fort is gebouwd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *