Apulië,  Basilicata

Dolce camminar lente…

Gariga | Geleide natuur- en cultuurwandelingen in Italië

Als oprichter van Gariga stel ik me graag voor: Joris Bogaert (1978), Belg van geboorte en sinds 2000 woonachtig in Pisa. Na mijn masterdiploma in Geschiedenis (UGent) volgde ik een aanvullend jaar Cultuurgeschiedenis in Italië en verdiepte me grondig in de taal. Ik ben een gediplomeerde en officieel vergunde natuur- en wandelgids met bevoegdheid voor heel Italië (wet L.R. Toscane 42/2000). Daarnaast ben ik freelance vertaler en gediplomeerd leraar Italiaans voor anderstaligen.

Wat doet Gariga?

Gariga verzorgt geleide natuurwandelingen in Midden- en Zuid-Italië.Een aangename en authentieke manier om Italië in hart en nieren te leren kennen en beleven, ver weg van de toeristische drukte. Dwars over het platteland, langs minuscule dorpjes en stille kloosters die nauwelijks terug te vinden zijn in blitse toeristische folders.

In samenwerking met mijn collega Jonatha Trabucco (1979), bieden we ook zeil- en wandelformules aan in het Toscaanse eilandenarchipel. Jonatha Trabucco is sinds de vroege jaren ’90 actief als zeiler. Hij heeft ervaring met zeiljachten van 12 tot 15 meter en vaarde als schipper vooral aan de Westkust van Italië (Tyrreense Zee), het Toscaanse eilandenarchipel, Corsica en Sardinië. Naast een algemeen vaarbewijs behaalde hij in 2007 een bijkomende diploma in pleziervaart. Hij is afgestuurd als Milieuwetenschapper en doet o.m. aan birdwatching.

Waar?

In Toscane hebben we verschillende wandelvakanties in petto: in het Nationaal natuurpark Casentino, in het adembenemend mooie Nationaal Natuurpark van de Toscaanse Eilandenarchipel en in het gebied rond de historische steden Pisa en Lucca. Een andere parel is het Nationaal natuurpark van de Monti Sibillini. In voorbereiding ook de minst gekende stukjes van de 5-Terre, in Ligurië.

In Zuid-Italië werken we momenteel aan verschillende wandelprogramma’s in Puglia en Basilicata, maar door de vrijwel volledige afwezigheid van wegmarkeringen aldaar neemt dit bijzonder veel tijd in beslag.

Een ander project is een wandeltocht in de voetsporen van de heilige S. Franciscus, langs Middeleeuwse kloosters, kluizenaarsverblijven, dorpjes en prachtige landschappen.

Waarom?

Wat Gariga uniek maakt is dat we een ’thuismatch’ spelen, d.w.z. wij gidsen op eigen veld, wij gidsen jou zoals jij dat in joùw streek voor een vriend zou (willen) doen: de beste adresjes, de minst gekende plekjes, de mooiste blikvangers, interessante weetjes, lokale geschiedenis en gebruiken… dit alles aangevuld met de deskundige kennis van een ervaren en persoonsgerichte gids.

Gariga biedt kleurrijke en intense natuurwandelingen en zeilreizen in gebieden waar we wortel hebben geschoten, kleinschalige slow travelling formules die ingaan tegen het aanbod van starre, voorgekauwde vakanties. Gariga biedt je de rauwe, levende natuur en laat je de ware aard(e) van Italië zien en beleven.

Programma & meer informatie: www.gariga.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *