Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

De terugkeer van koningin Margherita in Napels

De eerste nationale tentoonstelling gewijd aan koningin Margherita, in de weelderige zalen van het Koninklijk paleis/ Palazzo Reale te Napels, van 17 maart tot en met 17 juli. Geschiedenis en multimedia onthullen over de eerste koningin van Italië, over politieke gebeurtenissen en privézaken. Dit ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de eenheid van het land.

Het gaat over diverse onderwerpen, haar huwelijk met Umberto, haar inzet voor de monarchie, de geboorte van haar zoon, de crisis van het land, dat worstelt met de problemen van de eenwording. Haar modesmaak, en de speciale beroemde pizza die naar haar vernoemd is. Zij had interesse voor cultuur en feministische vraagstukken.

Speciale aandacht voor de Napolitaanse Koninklijke fase, door het identificeren van alle invloedrijke aspecten op het leven van de stad. Van trendy tot aan het dagelijkse leven. En zo veranderde Napels. Een verzameling van litho’s en foto’s vertellen over deze tijd. De koningin had een sterke band met Napels en het Koninklijk paleis. Hier werd haar zoon geboren (die de toekomstige koning van Italië werd) en organiseerde zij een loterij om de getroffen mensen van de aardbeving van 1872 te helpen. Natuurlijk wordt ook de naar haar vernoemde pizza Margherita van tomaat, mozzarella en basilicum, ‘de drie kleurenpizza’, met de kleuren van de vlag van Italië, vermeld. Een echte herbouw van een tijdperk, ontstaan door een verzameling van informatie rond het publieke en privé leven van Koningin Margherita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *