Apulië,  Basilicata,  Calabrië,  Campanië,  naturisme

Naturisme in Zuid-Italië

 
 
Spiaggia Bagni Regina Giovanna
Spiaggia Bagni Regina Giovanna
 
Zuid-Italië is een gebied met een rijke geschiedenis en tradities, met uitzonderlijk mooie kunst, archeologie en prachtige landschappen. Het is in het bezit van lange kusten met zandstranden of meer rotsige stranden. Het klimaat is mediterraans : ’s winters redelijke temperaturen en veel zon en droogte in de zomer. Hoewel er geen officiële naturistenstranden zijn, wordt het volop beoefend op vele plaatsen in het (buiten) of laagseizoen, omdat er dan minder toeristen zijn. Maar je bent er nooit 100 % zeker van niet gestoord te worden door de autoriteiten. In bepaalde plaatsen is men bezig om de gemeente te overtuigen om bepaalde stukken strand vrij te geven voor het naturisme.

Campanië is een van de dichtstbevolkte regio’s van Italië. De kust is prachtig door de mooie dorpen die zich daar bevinden, zoals langs de Amalfitaanse kust, het schiereiland Sorrentina, Capri, Ischia en Procida. Er zijn geen speciale naturisten campings maar wel stranden die worden bezocht door naturisten, ze zijn wel moeilijk te bereiken, vaak alleen te voet of zelfs alleen per boot!

Spiaggia (strand) Bagni Regina Giovanna te Sorrento (NA), is een mooi rotsig strand, veel naturisme in de maanden april, mei, juni, en september. Ongeveer 20 minuten wandelen. (zie foto)

Spiaggia di Tordigliano te Vico Equense, vlakbij Positano (NA), zie foto

Spiaggia di Tordigliano
Spiaggia di Tordigliano

Spiaggia del Ciclope te Marina di Camerota (SA)

Voor meer info: www.unionenaturisticampania.it

Apulië. De kust is totaal zo’n 830 kilometer lang, van zowel de Adriatische zee en de Ionische zee. Hier bevinden zich enkele naturistenstranden.

Spiaggia di Torre Guaceto (BR), zie foto, een vrij strand in een prachtig natuurreservaat, ongeveer 20/30 minuten lopen, mooie rustige plek.

Spiaggia Di S. Lucia te Marina di Ostuni (BR), vlakbij Costamerlata in het gebied van Ostuni. Vanaf de baai langs de rotsen richting het zuiden.

www.naturistgargano.it

 
 
Basilicata. Dit is de minst bevolkte regio met weinig kust. Kleine stukken strand zowel aan de Tyrrheense zee als aan de Ionische zee. De Ionische, heeft een lage kust met zandstranden terwijl de Tyrrheense een hoge kust heeft en rotsig is. Geen campings of andere mogelijkheden voor naturisten maar slechts 1 strand, die echter wel de moeite waard is!

Spiaggia di terzo Cavone te Scanzano Jonico (Matera). Een geweldig zandstrand met groene bomen die voor een natuurlijke schaduw zorgen en prachtig helder, blauw water met een rijke flora en zeefauna. Slechts 300/400 meter afstand van de parkeerplaats.

Calabrië, is het smalle stuk van het schiereiland omgeven door de zee, zo’n 250 kilometer, zowel door de Tyrrheense- als Ionische zee. Het beste te bereiken via de snelweg Salerno-Regio Calabria, waar overigens wel vaak wegwerkzaamheden zijn. Via de veerboot kun je hier vandaan ook naar Sicilië. Lamezia Terme is het grootste vliegveld, maar er is er ook een in Crotone en Reggio Calabria.

Op het ‘eiland’ Capo Rizzuto ligt naturistencamping Village Pizzo Greco. (zie foto)

Spiaggia di San Sostene te Soverato Marina (CZ), met bijna Caribische kleuren en een prachtig strand.

Capo Vaticano (VV), deze kaap heeft mooie kleine strandjes tussen de rotsen. Enkele minuten lopen via de rotsen of via het strand of met de boot. Rustige plekken, behalve in augustus dan is het niet mogelijk om naakt te lopen.

Spiaggia te Nicotera Marina (VV), voorbij Villaggio Valtur richting San Ferdinando.

www.fenait.org

Pizzo Greco
Pizzo Greco

 

Spiaggia di Torre Guaceto
Spiaggia di Torre guaceto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *