Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

Kloppen op de deur van de hel

woensdag 20 april tot en met zondag 8 mei

De 6e editie van kloppen op de deur van de hel, negentien dagen van geschiedenis, natuur, kunst, tradities en gastronomie in het regionale park van de Campi Flegrei. Dit betekent brandende velden en is een deel van een caldera, een super vulkaan, even ten noorden van Napels en vormt de westelijke rand van de Campanische laagvlakte. In het centrum van dit gebied ligt het stadje Pozzuoli. Het stamt uit de Griekse oudheid. Destijds dacht men dat zich hier de strijd tussen de Titanen en de Olympische Goden af had gespeeld, waarschijnlijk geïnspireerd door de vulkanische activiteit in deze streek.  

Erg indrukwekkend is ook de wandeling langs het meer d’Averno, deze ligt in een krater, 4000 jaar geleden geboren. Avernus betekent plaats zonder vogels en staat ook synoniem voor hel. Een diep vulkanisch meer ongeveer 34 meter diep, met de aanwezigheid van oude ruines en mysterieuze zwaveldampen maakt dit echt een wonderbaarlijke plek. Makkelijk te bereiken via de snelweg A1 Napels-Rome, dan de ringweg van Napels richting Pozzuoli volgen, afrit 14 (Pozzuoli-Arco Felice).

Ook vindt het evenement ‘Antrum Immane’ plaats in de grot van de Sibille, waar de ontmoeting plaatsvond tussen Aeneas en de Sibille van Cumae, de perfecte plaats waar nog de oude antieke mythen zijn te voelen. Achter de deur de mystieke ingang naar de onderwereld, je kunt niets anders doen dan te kloppen om erachter te komen. Een plaats die veel inspiratie is voor zangers en dichters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *