Evenementen Zuid-Italië

Le Bandiere Blu

Het verstrekken van de ‘blauwe vlaggen’ is nogal omstreden, maar ik wil u deze toch niet onthouden. Omstreden omdat het net lijkt dat onder andere in het zuiden er niet zoveel mooie kusten zouden bestaan, echter de ‘blauwe vlaggen’ worden alleen verstrekt als er een goede service bestaat voor de toeristen. Dus dan zijn de prachtige, nog niet toeristische stranden, al buitengesloten van deze erkenning. Maar dat is misschien maar goed ook!

Amendolora, Calabria
Amendolora, Calabria

In de maand mei worden de ‘blauwe vlaggen’ uitgedeeld, deze verklaart de kwaliteit van het zwemwater en stranden. En Campanië behoort bij de top posities, wel liefst 12 plaatsen zijn gecertificeerd. Provincie Salerno viert feest. De vereisten voor deze vlag zijn, schoon water, goede service, en respect voor de omgeving. De erkenning door de FEE (Foundation for Environmental Education), wordt met spanning afgewacht door de Gemeentes en exploitanten, volgens hen is, behalve het mooie uitzicht, de aanwezigheid van schoon water toch wel het belangrijkste bij het kiezen van je vakantie.

Er zijn totaal 233 blauwe vlaggen in Italië, twee meer dan in 2010. Even de uitslag op een rij, wat betreft het Zuiden van Italië: allereerst Campanië gevolgd door Apulië, Sicilië, Calabrië, Molise en Basilicata. Verder hebben in Sardinië alle deelnemende plaatsen een vlag verdiend!

Lipari, Sicilia
Lipari, Sicilia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *