Calabrië,  Evenementen Zuid-Italië

Museo Archeologico Nazionale della Sibaritide

Zeer zeker een bezoek waard is het Nationaal Archeologisch museum van de Sibaritide, geopend sinds 1996. (Het bevindt zich tussen het archeologisch park van het oude ‘Sybaris’, en het huidige stadje Sibari. In dit archeologisch park bevindt zich één van de belangrijkste en rijkste steden uit de periode Groot Griekenland. Magna Graecia, latijn voor (en ook genoemd als) Groot Griekenland, was de antieke benaming voor Zuid-Italië en Sicilië, gegeven door de Romeinen. Deze gebieden waren door de Grieken gekoloniseerd tussen 800 en 600 v.Chr. Bijna alle steden hier hebben Griekse wortels).

Hier zijn interessante vondsten van het Griekse en Romeinse tijdperk te bezichtigen, zoals aardewerk, goud, sculpturen en terracotta decoraties, maar ook  materialen gevonden in graven uit de ijzertijd, en artefacten waarvan de oorsprong komt uit de Griekse, Fenicische  en Egyptische tijden als getuigenis van het intensieve zeeverkeer in dit tijdperk.

Op 17 april jongstleden is er een nieuwe hal geopend, die het verhaal van de Romeinse kolonie van Copia vertelt, de stad gebouwd op de ruïnes van Turi. De nieuwe hal wordt de Romeinse hal genoemd omdat deze onder de Romeinse overheersing is ontstaan.

Gemeente Cassano allo Ionio

(Sibari), plaats Casa Bianca

provincie Cosenza

Calabrië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *