Apulië,  eilanden/ le isole

De Tremitische eilanden

Als u een relaxte vakantie zoekt, één wilt zijn met de natuur en de zee, dan zijn de Tremitische eilanden misschien dat wat u zoekt. De Tremitische eilanden bestaat uit 5 eilanden, San Domino, San Nicola, Capraia, Cretaccio en Pianosa en deze behoren tevens bij het Nationaal park van de Gargano, dit is een heel groot natuurreservaat in het noorden van Apulië, in provincie Foggia.

San Domino en San Nicola zijn bewoonde eilanden, de anderen zijn uitsluitend gericht op het toerisme. Het is een populaire bestemming voor duikers dankzij de vele baaien, riffen en onderwater grotten. De meeste toeristen zijn Italiaanse maar door de schoonheid en aantrekkingskracht krijgt deze archipel steeds meer aandacht van het buitenland. San Domino is het grootste eiland en het best uitgerust op het gebied van toerisme en heeft tientallen prachtige baaien, waarvan vele zeer indrukwekkend zoals Cala Matano, Cala Tramontana en Cala delle Arene. De pijnboombossen die bijna tot de rand van het water komen, zijn ideaal voor trekking/ wandeltochten. Uit de kust van San Domino, in de Cala Zio Cesare, ligt een Romeins wrak op 24 meter diepte. Er zijn dagelijkse bootexcursies langs de grotten en voor korte verblijven naar de andere eilanden. Op de eilanden San Domino of San Nicola kunt u heerlijk eten, als u naar de andere eilanden gaat, doet u er goed aan een lunchpakketje mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *