Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

Lunatica 2011

Van 17 tot en met 19 juni vindt in Brindisi/ Apulië de tweede editie van Lunatica plaats. Een gekleurd en bijzonder evenement gewijd aan de fantasiewereld. Het vindt plaats op het plein Lenio Flacco,  waar de realiteit zich vermengt met fantasie, een ontmoetingsgelegenheid voor schrijvers en illustratoren op dit gebied. Het zal zich kenmerken door rolspelen, cabaretvoorstellingen, breakdance, tentoonstellingen, tekenfilms, marktkramen met onder andere speciale schmink make-up, theater en nog veel meer.

De omgeving doet denken aan een dorp uit de Middeleeuwen waarbinnen ruimte is voor talrijke artistieke personages uit deze streek. De belangrijkste gebeurtenis is cosplay, een oorspronkelijk Japans fenomeen. Hier worden kostuums aangetrokken van een fantasiefiguur of van een bestaand personage. Er zullen ook nog twee wedstrijden plaatsvinden op het kunst en literatuur vlak. Liefhebbers van fantasie moeten dit evenement zeker niet missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *