Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

Premio Barocco

Premio Barocco

Dit evenement bestaat sinds 1969 en waardeert belangrijke personen uit de entertainment, cultuur, wetenschap en sport voor de bijdrage die ze geleverd hebben om Italië wereldwijd een goede naamsbekendheid te bezorgen. De premie bestaat uit het ontvangen van de Galatea, het symbool van de Barok Premie, dat een figuur uit de Griekse mythologie is, een van de vijftig nimfen van de zee.  Vandaag de dag wordt deze premie als een van de belangrijkste beschouwd. De volgende mensen hebben onder andere een premie ontvangen in de voorgaande edities:

Sophia Loren, Papa Benedetto XVI, Sophie Marceau, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Horst Tappert, Vittorio Gassman, Rita Levi Montalcini, Antonino Zichichi, Franco Zeffirelli, Gigi Proietti, Catherine Deneuve, Carlo Rubbia, Gerard Depardieu, Alberto Sordi, Alain Delon, Susanna Agnelli, Vittorio Feltri en nog veel meer belangrijke personages.

Het betreft hier de 42e editie dat rechtstreeks wordt uitgezonden op de landelijke Italiaanse televisie, de RAIuno, op 6 juni vanaf 21.00 uur. Het zal worden gepresenteerd door een bekende Italiaanse presentator Fabrizio Frizzi. Eregast zal Sophia Loren zijn. Rondom dit belangrijke evenement zal er al vanaf 1 juni tot 10 juni van alles georganiseerd worden en dit speelt zich allemaal af aan de toeristische haven Gallipoli. Het zal een miljoenen publiek bereiken en een cultureel creatief en toeristisch Apulië tonen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *