Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

Quintana storica

De charmante Middeleeuwse stad Melizzano/ Campanië staat in de maand juni in teken van de Quintana. Een week in de Middeleeuwen, van 19 tot 26 juni waar u ridders door de historische straten ziet rijden, vechtend tegen een silhouet van hun vijand de Saracenen. Dit wordt voorafgegaan door een grote optocht met vlaggen en (boog)schutters. Dit jaar vindt de paardenwedstrijd plaats op zondag 26 juni, maar een week eerder zijn er spellen, tentoonstellingen, culturele evenementen, shows en wandelingen langs de natuurlijke paden van de Taburno berg. Erg interessant zijn de rondleidingen in het Middeleeuws kasteel Caracciolo d’ Aquara met uitzicht over Piazza Rome, in het midden van de stad.

Ook vindt er een concert plaats op 23 juni van Sal da Vinci, een bekende Italiaanse zanger en het traditionele doopspel van het zadel zal ’s avonds op 24 juni plaatsvinden. De Quintana is tevens een mogelijkheid om de specialiteiten van het gebied rond Benevento te proeven. Er zijn verschillende taveernes voor deze week opgezet om de bezoekers met de typische gerechten te laten kennis maken. Ook zijn er wijngaarden open waar zoetigheden, olie en wijn wordt aangeboden.

2 Reacties

  • jaap arriens

    ik vind dit een geweldig interessant blog. Het zou wel fijn zijn als er bij de genoemde data ook een jaartal zou worden vermeld. Nu lees ik het en weet niet of de data betrekking hebben op 2012, eerder, of wellicht 2013 …..!!??

    • Sandrina

      Je kunt er vanuit gaan dat het jaar waarin het artikel geplaatst is, en dat zie je boven het betreffende artikel staan, ook het jaar is waar de gebeurtenis betrekking op heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *