Evenementen Zuid-Italië,  Molise,  muziek,  regionale gerechten en produkten

Festival Internazionale del Folklore nel Matese

12-07-2011 tot en met 18-07-2011 vanaf 20.00 uur

Plaats: San Massimo (CB)

Elke dag is gewijd aan een specialiteit zoals op dinsdag aan de penne all’ arrabbiata, dit betekent letterlijk ‘boze pasta’ en verwijst naar de pikante, hete saus. En zo staat elke dag een gerecht centraal en op de laatste dag wordt er gratis spaghetti verstrekt aan alle bezoekers. Maar het meest belangrijke is natuurlijk de folklore muziek. Elk jaar in de derde week van juli vindt dit festival plaats in de regio Molise. Er doen folkloristische groepen van over heel de wereld mee, zoals uit o.a. Indonesië, Polen, Roemenië, Brazilië, Portugal, Mexico en Hongarije, naast de vele Italiaanse groepen. Dit festival is een gelegenheid van cultuuruitwisseling van gepassioneerden van de folklore muziek.

Muziek, dans, zang en vermaak zijn de karakteristieken van dit festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *