Campanië,  Evenementen Zuid-Italië

Het Giffoni Festival

Ook dit jaar wil ik het Giffoni festival melden, een groots evenement met 146 films, 58 lange en 87 korte films, 3300 jonge mensen tussen de 3 en 23 jaar uit 51 naties en 150 Italiaanse steden. Verder veel Internationale talenten zoals Hilary Swank en Edward Norton en Italiaanse bekenden zoals Aldo, Giovanni en Giacomo, Lino Banfi, Ezio Greggio en Paolo Bonolis.

Ook vindt er de wereldpremière plaats van Harry Potter and the Deathly Hallows, veel speciale gebeurtenissen en muziekvoorstellingen. Het Giffoni festival, het filmfestival voor tieners, van 12 juli tot en met 21 juli. Het thema is ‘link’. Films over de verschillen, gebrek aan communicatie, de zoektocht naar ware vriendschap en over fysiek geweld en de psychologie tussen collega’s. Al de werken worden beoordeeld door een jury variërend in de leeftijd van 3 tot 25 jaar oud!

Officieel begint het de 12e maar op de 11e is er de Harry Potter marathon, 18 uur film in afwachting van het laatste hoofdstuk. Tien dagen van scènes, voorstellingen, prijzen en ontmoetingen. De perfecte gelegenheid voor film liefhebbers en toeristen om het kleine dorpje, Giffoni Valle Piana, in het binnenland van Campanië te bezoeken, 250 meter boven de zeespiegel in een prachtige omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *