eilanden/ le isole,  Interviews

Interview Sicilië

Familie Geraci Mees/ lekker buiten eten in januari!
Familie Geraci Mees/ lekker buiten eten in januari!

Leest u hier het interview met Marjolein Mees, zij verliet op jonge leeftijd haar vaderland om op het eiland Sicilië te gaan wonen, een besluit waar zij nooit spijt van heeft gehad .

Wat is uw reden geweest om Nederland te verlaten voor Sicilië?

Ik was toen nog jong, 25 jaar, en had genoeg van mijn baan. Toen ontmoette ik Tommaso een Siciliaanse beeldhouwer die in Cefalù een club voor artiesten had en ben naar Cefalù verhuisd om hem te helpen met alle romantische gevolgen vandien. Hij is nu mijn man.

Hoe stond uw naaste familie hier tegenover?

Mijn ouders waren fantastisch en hebben nooit bezwaren geuit.

Waar geniet u nog elke dag van op Sicilië?

Ik geniet iedere dag van het klimaat en van de geweldige plek waar wij wonen.

Wat onderscheidt Sicilië van de andere zuidelijke regio’s?

Hier ken ik de andere regio’s niet goed genoeg voor.

Hoe is het contact met de plaatselijke bevolking?

Het contact is prima, maar ik had er wel veel moeite mee toen mijn zoon klein was. Er werd weinig met andere kinderen gespeeld, niemand wil verantwoordelijkheid voor andere kinderen, iedereen vindt het gauw te koud. Zelfs met mooi weer werd er bijna niet buitengespeeld tijdens de school pauzes, want dan ging je transpireren!!!! Een keer kwam hij thuis van school en zei me dat hij blij was dat ik Nederlandse was, want dan mocht hij tenminste buiten spelen als het regende.

Wat zijn typische produkten/ gerechten van Sicilië?

Pasta met sardines en wilde venkel – pasta met linzen- gevulde groentes bijna altijd met broodkruimels, krenten en pijnboompitten. Zoete ricotta.

Beschrijf uw werkzaamheden op Sicilië.

Langzaam maar zeker hebben we een vakantie complex opgebouwd met 7 appartementen, die ik allemaal beheer. Ik houd me bezig met de promotie op internet en heb zelf mijn website gemaakt www.sunseasicily.com, verder ben ik hier veel in de winter mee bezig. In het voorjaar beginnen we met het opknappen van de appartementen en in de zomer ben ik hoofdzakelijk bezig met alle gasten. Mijn appartementen vormen een prima basis om van hieruit dit grootste eiland in de Middellandse zee te verkennen.

Hoe is de maffia volgens u verweven met het dagelijks leven en merkt u hier iets van?

Van de maffia merken wij hier absoluut niets.

Wilt u tot slot nog iets toevoegen of vermelden?

Siciliё is een prachtig eiland, met veel natuurschoon en veel bezienswaardigheden. Het is echt de moeite waard om er op vakantie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *