Apulië

Mooie stranden in de Salento

Punta Prosciutto
Punta Prosciutto

Voor wie een reis naar de Salento heeft gepland, hier volgen een aantal tips waar je heerlijk kunt genieten van dit prachtige gebied en met name van de mooie stranden. Het Salentijns schiereiland vormt de hak van Italië, en ligt in Apulië.

Punta Prosciutto (Porto Cesareo)

Het ligt in het noordwesten van de provincie Lecce. Een afgelegen stuk strand, kilometers lang met weinig strandhuizen, slechts af en toe een supermarktje. Hoge duinen met daarachter het bos di Arneo, het heeft kristalhelder water.

Baia de Torre Lapillo

Hier heel fijn wit zand, een baai van 4 kilometer lang met aan beide zijde twee torens: Torre Lapillo en Torre Chianca, het water is heel lang ondiep.

 
 
 

Porto Selvaggio
Porto Selvaggio

Porto Selvaggio

Dit ligt in het zuiden van de Salento. We zijn in het natuurpark van Porto Selvaggio, Nardò. Een rotsachtig park met bossen. De makkelijkste ingang voor het strand is te vinden net voordat je bij Santa Catarina bent, na een wandeling tussen de geurige naaldbomen.

Baia Verde

Een van de stranden van Gallipoli. Kilometers lange baai vanaf Gallipoli en eindigt in Torre del Pizzo. Fijn zand en duinen, met naaldbomen in het zuiden. Hier vind je ook een van de meest bekende strandhuizen van Salento. Een ‘jong’ strand voor diegenen die van vertier houden en met op korte afstand het nachtleven van Gallipoli.

 
 
 

Torre San Giovanni
Torre San Giovanni

Torre San Giovanni

Een prachtig lang strand en van al het comfort voorzien. Een van de mooiste stranden tussen Gallipoli en Santa Maria di Leuca. Hier vandaan kun je gemakkelijk de prachtige plaatsen Ugento, Specchia en Le Serre Salentine bezoeken.

Pescoluse

De Malediven van de Salento, wit en heel fijn zand, met kleine eilandjes.

 
 
 

Acquaviva di Marittima
Acquaviva di Marittima

Acquavivo di Marittima

Dit is niet echt een strand maar een van de weinige plekken waar je kan zwemmen tussen de rotsen van Otranto en Santa Maria di Leuca. Fris water door een bron die er op uitkomt, een prima plek om af te koelen.

Baia dei Turchi

Het mooiste strand van Otranto. Je moet eerst door het naaldbomenbos om er te komen maar dan waan je je in een echt paradijs.

 
 
 

Torre dell' Orso
Torre dell' Orso

Torre dell ‘ Orso te Melendugno

“Strand van de twee zusjes”, gebaseerd op de twee rotsen die in het water liggen, waar een hele legende aan vooraf gaat. Kristalhelder water en is ongeveer 1 kilometer lang, fijn strand met lage duinen. Naast deze baai bevindt zich hier ook de grot van San Cristoforo, gemaakt door de mens in de vierde of derde eeuw voor Christus. Was waarschijnlijk een plek om te bidden hier zijn dan ook vele geschriften en graffiti in het Grieks en Latijn gevonden.

Il Salento
Il Salento

2 Reacties

 • Terie

  Heb april/mei 2012 met backpack langs de kust gelopen. (rondtocht Bari-Bari van ruim een maand)
  Ben bezig met een verslag en citeer eruit bij mijn vertrek van Torre San Giovanni:
  onder een helle zon wandel ik langs de haven. Hierna loop ik over een vlak langzaam aflopend stranden van uitgebleekt wit zand. Het zeewater lijkt van vloeibaar glas, volkomen kleurloos en doorzichtig. Het water wordt verder weg lichtgroen en daarna blauwgroen tot donkerblauw.
  Alleen loop ik over dit maagdelijke strand en waan me op een eiland in de Caraïben.
  Achter het strand is een natuurgebied met fietspaden. Het lijkt een mooi wandel-vakantiegebied.

  Ik zou hier graag met mijn kinderen en kleinkinderen op vakantie willen gaan.

  • Sandrina

   Hallo Terie,
   Ik ken het gebied enigszins en was ook zeer onder de indruk. Ik zou graag je verslag willen lezen wanneer je deze af hebt, wellicht kan ik er dan een gedeelte van publiceren op dit blog?

   Groetjes,
   Sandrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *