Calabrië,  Evenementen Zuid-Italië

Tarantella Power

XII editie

21-25 augustus

Dit speelt zich af in het plaatsje Badolato, dit ligt zo’n 30 kilometer van Catanzaro aan de Ionische kust op een heuvel, 240 meter boven de zeespiegel. Het is een Middeleeuws dorpje gekenmerkt door Byzantijnse kerken gerangschikt in de vorm van een Latijns kruis en heeft vele schilderachtige straatjes.

Het betreft een gezellig feest met traditionele zangers en gitaarmuziek, liefde voor folkmuziek en goede wijn. Alweer de twaalfde verjaardag geheel in het teken van vrolijkheid en positieve energie precies dat waar de Tarantella Power om bekend staat!

Het ontvangt tevens de prijs ‘Het Middellands zeegebied verwelkomt‘, een prijs uitgegeven door de Hoge Commissaris voor vluchtelingen van de VN, dit omdat Calabrië evenals Sicilië niet alleen regio’s zijn van emigratie, maar ook bekend staat om zijn gastvrijheid. Daarom ontvangt Badolato, Riace en Lampedusa deze prijs. Een initiatief van groot humanitair belang voor de immigranten als voor de inwoners, ook al leven ze niet in de meest rijke regio, maar ze zijn wel rijk vanuit het oogpunt van pure menselijkheid.  

Vanaf 17.00 uur zal het feest beginnen in het historisch centrum van Badolato.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *