eilanden/ le isole,  Evenementen Zuid-Italië

Couscous festival

 

San Vito Lo Capo

20 tot en met 25 september

Het veertiende internationale festival dat in het teken staat van culturele integratie. Kleine goudkleurige granen vormen het woord vrede. Een feest van smaken, geluiden en diverse volkeren. San Vito Lo Capo is een kaap uitreikend naar Afrika, het ligt tussen twee natuurreservaten in. Je komt hier niet per ongeluk, hier kies je voor. Als je er eenmaal bent, is het moeilijk hier weg te gaan. De zon streelt je hier, de zee is emerald groen. De verleiding van San Vito Lo Capo is onweerstaanbaar.

Hier verzamelt de couscous, de wereld om zich heen, net zoals de vele facetten van de landen die elk jaar meedoen met het couscous feest. Elke avond tijdens de zonsondergang is er muziek en wordt er couscous geproefd aan het strand en er is een couscous wedstrijd. Een vol programma, een week lang met Arabische sferen en buikdanseressen. Het Berbers plaatsje van Al Waha, wat in het Arabisch ‘een oase in de woestijn’ betekent, laat de bezoekers unieke momenten beleven in een adembenemende omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *