Evenementen Zuid-Italië

Italië: de schat van Europa

Dit is de nationale slogan voor het grootste culturele evenement namelijk de Europese Erfgoeddagen op 24 en 25 september, deze biedt u de mogelijkheid om dit weekend vele bijzondere plaatsen zoals musea, monumenten en archeologische vondsten gratis te bezoeken in heel Italië. Er zullen zo’n twintig miljoen mensen de meer dan 30.000 plaatsen en monumenten bezoeken.

Deze dagen zijn een gelegenheid om de buitengewone rijkdom van het continent waarin we leven te delen, teneinde de burgers bewust te maken van hun gemeenschappelijke wortels, hun bron van geschiedenis en zodoende ook meer te weten over onze identiteit. Zij dienen ook om het feit te waarderen dat het erfgoed vaak een Europese dimensie heeft en de gelegenheid om na te denken over de grondslagen van onze geschiedenis.

In Campanië alleen al zijn er meer dan 60 evenementen in het kader van deze dagen, waarvan 37 in Napels, op bekende maar ook op minder bekende plekken van de streek. Ook het Vaticaan doet mee en zal er gratis toegang zijn tot de Vaticaanse musea en alle catacomben in Rome zullen open zijn voor het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *