Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

Tentoonstelling in de grotten van Castellana

De grotten van Castellana zijn prachtige kalksteengrotten, in het zuidoosten van Le Murge op 40 kilometer afstand van Bari. Hier zijn tal van stalagmieten en stalactieten te bewonderen, met als hoogtepunt de witte grot. Miljoenen jaren terug ontwikkelde zich hier dit proces en langzaam aan werd deze kilometers lange grot gevormd. Vroeger dacht men dat dit de mond van de hel was omdat er dieren in vielen, die dit niet overleefden en doordat ze dood waren, kwamen er vreemde, vieze luchten/ gassen vrij. Men dacht dat dit de geesten waren van de mensen in de hel, die eruit probeerden te komen.

Door de lichtinval ziet de grot er telkens anders uit naar gelang het tijdstip en de periode van het jaar. Het zijn bijzondere rotsformaties en elke grot heeft een naam, het gangenstelsel is zo’n drie kilometer lang.

Voor het eerst vindt er op deze bijzondere plek een tentoonstelling plaats van schilderijen van Andrea Benetti, bekend over heel de wereld door zijn grotschilderingen. Van 10 tot en met 25 september. Hij combineert de kunst van de natuur met die van de mens. 9000 jaar geleden zijn volgens de geleerden de laatste grotschilderingen gemaakt. Zeven werken van 150 x 100 cm en minimaal 80×100 cm zijn hier te zien, alle met natuurlijke materialen geschilderd en hierop zijn veel bizons en paarden te zien ter ere van de beroemde grotschilderingen in de grotten Lescaux en Altamira. Er zijn ook twee werken heel groot geprojecteerd. Van deze tentoonstelling wordt ook een catalogus uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *