Calabrië

Il Pollino/ Het Pollino Park

Calabrië

Sinds 1990 is het Pollino Park het meest uitgebreid beschermd natuurgebied van Italië en een van de grootste ongerepte gebieden. Het ligt op de grens van Basilicata en Calabrië en is een van de hoogste gebieden die een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt is. Het symbool van het park is de naaldboom Loricato, een grote conifeer die alleen op de meest rotsachtige ondergrond leeft, en men vindt hier zo’n 2000 exemplaren. Na een aantal uur gewandeld te hebben door de beukenbomen, kan je deze bewonderen. Het onvoorspelbare terrein biedt veel paleontologische plekken zoals de Romito grot en de Mercure vallei, en archeologische opgravingen van de Griekse kolonisatie. Je ervaart de fascinerende geschiedenis en er zijn veel volksfeesten met Albanese tradities.

Voor mensen die van hoogtes houden is de Pollino een ideale plek, veel geologen bestuderen hier de mooie rotspartijen en er zijn veel roofvogels zoals de adelaar. Er bevinden zich hier kloven, grotten en natuurlijke holen/gaten. Hierdoor zijn er veel sportieve mogelijkheden zoals de kloven beklimmen/afdalen en het torrentisme, kortom er is veel te beleven voor de extreme sportliefhebber en dit maakt de Pollino een unieke plek, een open boek over de aarde en zijn eerste geschiedenis. Er zijn hier vele B&B en agritoerisme waar je ook kennis kunt maken met de plaatselijke gerechten en produkten. De Raganello vallei is de meest spectaculaire vallei van het Pollino park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *