Calabrië

Magna Graecia/ Calabrië

Magna Graecia was de antieke benaming voor Zuid-Italië en Sicilië en is Latijn voor Groot-Griekenland. Deze gebieden waren door de Grieken gekoloniseerd tussen 800 en 600 voor Christus. Naepolis (Napels) en Syracuse hebben een belangrijk aandeel gehad in de culturele vorming van de Romeinen. De Grieken vestigden zich altijd dicht bij de kust. Sicilië had vanwege zijn centrale positie in de middellandse zee de belangrijkste rol in de geschiedenis van de Westelijke Grieken.

In Calabrië zijn wel dertien belangrijke archeologische plaatsen uit de periode van Groot-Griekenland, zeer zeker een bezoek waard. In Diamante bevindt zich het amfitheater van Cirella. Crotone heeft één van de meest bekende archeologische plek uit de Magna Graecia, namelijk het park van Capo Colonna. Lamezia Terme, Palmi het belangrijkste centrum van de provincie Reggio Calabrië met overblijfselen van een oude Romeinse stad. Reggio Calabria met het imposante gebouw, het kasteel van Aragona, Roccelletta di Borgia met het park Scolacium, Cassano allo Jonio met een antieke kathedraal, Vibo Valentia met het kasteel Normanno, Rosarno, Ricadi met het theater Torre Marrana dit ligt op een paar kilometer afstand van Tropea, Locri met een theater, Monasterace aan de Ionische zee en Casignana heeft zijn naam te danken aan Griekse wijnen en Mantonico (een dessertwijn) en vele typische Calabrese produkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *