Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

La fiera dei Pupi/ de poppenbeurs

Deze vindt plaats in het historisch centrum van Lecce in de regio Apulië. Deze traditionele tentoonstelling van poppen, gemaakt van papier-maché of terracotta, geïnspireerd op de kerst, trekt elk jaar vele bezoekers. Vele kraampjes met kerstversieringen, decoraties voor het huis, houtfiguren, cadeau artikelen, schilderijen en natuurlijk de ambachtelijk gemaakte poppen! Dit alles duurt tot 26 december, van 10 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds. Er doen zeker zo’n 100 kraamlieden mee, allen uit de omgeving van Lecce of omgeving. Dit alles vindt plaats op en rondom de pleinen Sant’ Oronzo en (Piazza) Duomo. Er zijn veel handgemaakte terracotta voorwerpen en de straten zijn voorzien van vele gekleurde lichtjes, er is muziek en natuurlijk vele typische gerechten en zoetigheden verkrijgbaar. Een gezellige gebeurtenis voor jong en oud en zo wordt de waarde van deze traditie niet vergeten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *