Basilicata

De parel van de Tyrreense zee

De Tyrreense kust in de regio Basilicata vertegenwoordigt een kleine schat, want deze is uniek en kostbaar wegens zijn ongerepte schoonheid. De kust van Maratea, wordt ook wel de golf van Policastro genoemd. Daar waar de kalkrijke Lucaanse berg de Tyrreense zee ontmoet, ontstaat er een mooi landschap met kleine baaien, stranden van fijn zand, grind en rotsachtige uitsteeksels. De kleine stranden zijn slechts begrensd door de rotsachtige klif, waar sporen van oude torens zijn behouden, de blauwe zee en het groen van de vegetatie. Deze strandplaatsjes heten: Acquafredda, Cersuta, Fiumicello, La spiaggia Nera, Le Secche en Castrocucco.

Le Secche
Le Secche

De diepe en ongerepte zeebodem zijn de ideale plek voor liefhebbers van duikexcursies. Het betreft hier een van de schoonste zeeën van Italië. De zeebodem van de Golf is bedekt met “Madrepora Astroides Calycularis”, een intens oranje gekleurde zeeflora.

2 Reacties

 • Letizia

  Wat ontzettend leuk om dit bericht te lezen en vooral de mooie foto’s te zien. Helemaal omdat dit stukje strand (ik heb bovendien exact dezelfde foto gemaakt) het lievelingsplekje is van mij en mijn vriend. Hij komt hier slechts 10 minuten rijden vandaan….
  Saluti, Letizia

 • Will

  Hi Sandrina,

  Geweldig mooi, echt iets voor mij als natuurliefhebber.
  Zeer zeker de moeite waard om hierover het een en het ander meer te gaan zoeken aan informatie op het internet.
  Ik kijk alweer uit naar je volgende verslag en de mooie foto’s, en het recept om baba te gaan maken,;))).
  Groetjes, Will.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *