Basilicata,  Evenementen Zuid-Italië

“La Grotta delle Meraviglie”

Door: Letizia Argiolu

In het schitterende gebied rondom Maratea ligt de enige ‘toeristische’ grot van heel Basilicata; La Grotta di Marina di Maratea…oftewel La Grotta delle meraviglie (de grot der wonderen)! Deze grot is bij toeval ontdekt toen men in 1929 met de bouw van de weg (SS18) bezig was. De ingang van de grot ligt dan ook pal aan deze weg. Ik was enigszins sceptisch voor mijn bezoek aan deze grot. Om eerlijk te zijn had ik niet de indruk dat er iets speciaals te vinden zou zijn, zo pal aan de weg en zo’n 80 meter boven zeeniveau. Maar daar vergiste ik mij in….

Eenmaal binnen is er een rijkdom aan stalactieten en stalagmieten van kalk. Het bezoek duurt zo’n 30 minuten en de aanwezige gids vertelt graag over dit natuurschoon. Hierna krijg je een lamp mee en kan je zelf nog even rondlopen.

En eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk ook niet verkeerd om even aan de hitte te ontsnappen en af te koelen onder het genot van zo veel moois.

Ik kan niet anders zeggen dan dat de grot zijn naam eer aandoet!

 

2 Reacties

  • Will

    Hallo Sandrina,
    Geweldig mooi verslag over deze adembenemende mooie grot, dit is echt een prachtig voorbeeld van hoe mooi de natuur zich kan ontwikkelen en dit tot stand kan brengen.Ik kan het me levendig indenken dat deze grot de naam draagt van de grot der wonderen.
    Gewoon super prachtig.
    Groetjes, Will.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *