Campanië,  eilanden/ le isole,  naturisme

Naturisten stranden in zuid-Italië

Het naturisme of nudisme is in Duitsland ontstaan en in Frankrijk. Ook het puriteinse Amerika heeft zelfs een plek ter beschikking gesteld aan de naturisten in Zuid Florida te Haulover. Maar om bij Zuid-Italië te blijven, hier zijn meer naaktstranden dan je zou verwachten. Bijvoorbeeld in Campanië, naast diverse andere strandjes, zijn de volgende plekken vooral de moeite waard. Scogli di Zaro (Forio) is een prachtige plek in de ruige natuur, daarom is deze wel wat moeilijk te bereiken. Ideaal voor een dag strand en een van de weinige plekken in Ischia waar het nudisme mag plaatsvinden.

Ook Becco dell’ aquila, (genaamd naar een rots, die een bek als een adelaar lijkt te hebben) is een rustig strandje, deze bevindt zich ook op dit eilandje Ischia te Forio. De Terme Aphrodite van S. Angelo is een bekende ontmoetingsplek van naturalisten uit heel Europa. Ook in Salerno vind je naaktstranden, in Battipaglia bevindt zich een strand en dennenbos in het gebied Lucullo, en ook in Palinuro is een dennenbos voor naturisten, evenals in Marina di Camerote is het strand del Ciclope en in Amalfi de Conca dei Marini (gebied Capo di Conca). De mooiste is misschien wel die van Capriccioli in Sardinië, waar families, stelletjes, singles en homo’s elkaar treffen, want deze plek is zeker de moeite waard wegens het kristalheldere water en het fijne witte zand. Dan is er nog Portoferro, provincie Sassari met rozeachtig zand, gelegen tussen twee rotsgroepen met achter je een dennenbos. Verder bevindt zich op Sicilië, Stromboli, een strand van ongeveer 1 kilometer, waar naturisten uit het buitenland of uit Napels of Sicilië veel komen. In Taormina, het gebied Forza d’Agro bij camping Paradise onstond de eerste officiële oase voor naturisten in Sicilië. Deze zone heet Fondaco Parrino en ligt op korte afstand van Taormina en Giardini Naxos.

Capriccioli
Capriccioli

2 Reacties

 • Will

  Hallo Sandrina,
  Wat een mooi dit verslag en prachtige foto’s.
  Geweldig vind ik het want ditmaal staan er plaatsen en plaatsnamen bij die ik ook ken, ;)).
  In Taormina woont de stiefmoeder van de vrouw van mijn kameraad, John, boven op de berg bij de haven in “Casa Josephina”.
  Zij houd enorm veel van de locale rode wijn en zorgt voor de dagelijkse aanvoer hiervan.
  Bij het zien van de foto van Capriccioli denk ik meteen aan een heerlijke barbeque op het strand, gezellig muziek maken en met volle teugen genieten van de prachtige natuur.
  Mijn complimenten, groetjes, Will.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *