Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

Pasen in Apulië

In heel Italië wordt Pasen volop gevierd, en sleept een ieder een colomba di Pasqua naar huis. Net zoals de panettone en de pandoro met de kerstdagen, is dit een traditioneel Paas lekkernij. Het staat symbool voor het herleven van het leven, de wederopstand van Jezus en vrede tussen de mensen. La colomba, wat de duif betekent, is dan ook het symbool voor de vrede.

In Taranto wordt van 1 tot en met 10 april ‘de Heilige week’ gehouden, met als thema ‘hart en hartstocht’. Een week vol met processies, tentoonstellingen, het bereiden en proeven van diverse (Paas) lekkernijen, meditaties, concerten met orkest en koor, en rondleidingen door diverse musea.

Pasen in Apulië is een unieke kans om in dit seizoen met zijn milde klimaat, explosieve kleuren, en intense voorjaarsgeuren, de prachtige facetten van deze regio te ontdekken. Waar het blauw van de zee in contrast staat met de landschappen gekenmerkt door olijfgaarden, wijngaarden en boerderijen, waar de unieke smaken van de zee zich mengen met de geurige en zoete van de aarde en waar de oude traditionele smaken worden gecombineerd met culinaire innovatie.

Unieke paden voor een vakantie dat de geest voedt en culturele verrijking biedt, waar de permanente herinnering onuitwisbaar het geheugen zal markeren en in vervoering zal brengen voor een ieder die hen zal blijven kruisen. Deze paasdagen bieden de bezoeker een reis van geloof en spiritualiteit, vol met emoties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *