Calabrië

Soverato

Calabrië

Het plaatsje Soverato ligt in de provincie Catanzaro, in het uiterste puntje van de Golf van Squillace. Soverato is een van de meest bekende en mooiste toeristische plaatsjes aan de Ionische zee, en wordt dan ook de parel van de Ionische zee genoemd. Deze plaats is onder te verdelen in drie gedeelten, het kustgedeelte, het berggedeelte en het hoogste gedeelte, oftewel Soverato Vecchia, dat wil zeggen het oude gedeelte. Er heerst hier een mild en plezierig klimaat, elke dag van het jaar, te danken aan een combinatie van factoren, zoals een heldere en schone zee, veel zon en mooie stranden.

Ook de vissershaven van Soverato is een van de drukst bezochte van de Calabrese Ionische zee. Er zijn hier veel goedkope hotels te vinden met een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Gastronomisch gezien staat Soverato bekend om ‘sterke gerechten’, aromatisch en qua smaak gezien. Veel ambachtelijk gemaakte pasta, zoals ‘al ferrello’, dat gedraaid wordt rond een breinaald of een ander soort ijzeren pen. Veel aubergine wordt hier gebruikt en je vindt hier veel worsten, soppressate, en paddenstoelen uit één van de dennenbossen. De Ionische zee levert natuurlijk vele soorten vis, gefrituurd of op de gril. Ook is hier de traditie van het bereiden van veel produkten onder olie, zoals pepers, tomaten, aubergines, paddenstoelen en olijven. Verder biedt het gebied zowel rode- als witte wijn afkomstig uit een van de vele wijngaarden.

Je kunt vliegen naar vliegveld Lamezia Terme, dat hier zo’n 60 kilometer vandaan ligt. Ook met de auto vanaf Rome volg je de A3, richting Salerno-Reggio Calabria tot aan de afslag Lamezia Terme-Catanzaro. Hier vandaan volg je de S.S. 848 richting Soverato, waar je de E-90 neemt tot de afslag van de stad.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *