Campanië

Certosa di San Lorenzo di Padula

Campanië

Dit kartuizerklooster bevindt zich in het natuurpark ‘Parco del Cilento’, in de stad Padula, vlakbij Salerno. Het is het tweede grootste klooster van Italië (in de plaats Parma bevindt zich de grootste) en één van de belangrijkste kloosters van Europa. De bouwgeschiedenis beslaat zo’n 450 jaar, maar de meeste gedeeltes zijn in barokke stijl. Het is een heel groot klooster met 320 kamers en hallen. Het staat op de Unesco werelderfgoedlijst sinds 1998. De plattegrond geeft goed de distributie en organisatie van de architectonische ruimten weer, waarbinnen het religieuze leven van de kartuizer orde zich afspeelde.

Het is in twee hoofdgebieden verdeeld: ‘het lage huis’, dat meer in contact staat met de buitenwereld voor het levensonderhoud van de gemeenschap zoals een apotheek, de stallen, schuren en magazijnen op de binnenplaats en ‘het hoge huis’ met de ruimtes waar de monniken leefden, de kerk, keuken, eetkamer, de kamer van de schat en de cellen van de monniken, de tuinen en bibliotheek. Vandaag de dag herbergt de Certosa het archeologisch museum van de westerse Lucania en de tuinen die deel uitmaakte van de manifestatie ‘Ortus Artis’, evenals een uitgebreide collectie van hedendaagse kunst met meer dan 100 werken. In de zaal van het appartement van Priore bevindt zich de permanente tentoonstelling over La Certosa di Padula beschreven in het boek van Thomas Salmon uit 1763 en is hier de 18e eeuw in kaart gebracht.

Openingstijden zijn van 09.00 uur tot 19.00 uur. Dinsdag gesloten.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *