Apulië,  Campanië,  eilanden/ le isole

De beste strandbestemmingen

 

San Vito lo Capo
San Vito lo Capo

Tripadvisor heeft onlangs een onderzoek gehouden naar de meest favoriete strandbestemmingen in Italië voor 2012, en nu blijkt dat van deze top 10 maar liefst 7 bestemmingen zich in Zuid-Italië bevinden. Nummer 1 is San Vito lo Capo op het eiland Sicilië, dit verbaasde mij enigszins omdat ik dacht dat dit een nog niet zo’n bekend gebied was bij de Italianen en toeristen. Maar ik sta hier volledig achter, want ik ben hier in augustus geweest, en was zeer onder de indruk van dit gebied. De zee was fantastisch, helder blauw, en waar anders het veelal rotsige kusten zijn, betreft het hier een zand strand en is de zee net een groot zwembad omdat het heel lang vrij ondiep blijft, ideaal met kinderen. De Arabische invloeden zijn goed voelbaar in het plaatsje, waar veel restaurants couscous op het menu hebben staan, verder zijn er (toeristische) winkeltjes, enkele pubs en bars, en hangt er een gemoedelijke sfeer. Van hieruit is een bezoek aan het Middeleeuwse dorp Erice ook zeker een aanrader.

Op de 2e plaats staat Villasimius op Sardinië, op de 3e plaats Otranto in Apulië, op de 4e Cagliari op Sardinië, op de 5e Vieste in Apulië, op de 7e Alghero op Sardinië en op de 8e plaats Positano in Campanië!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *