eilanden/ le isole,  Evenementen Zuid-Italië

Nabeschouwing van de film Terraferma

Terraferma (het vasteland) is een indrukwekkende film die het actuele en schrijnende probleem van de Afrikaanse immigranten goed weergeeft. Ook het arme en moeilijke bestaan van de inwoners op het kleine Siciliaanse vulkaaneiland is goed voelbaar, omdat de tijd dat een ieder goed kon leven van de visserij, voorbij is. Het toerisme is dan ook de belangrijkste inkomstenbron en mogelijkheid om nog wat geld te verdienen. Er zitten een paar heel mooie scènes in, naast die van de toeristen op de boot, vind ik de scène mooi wanneer de 20-jarige vissersjongen Filippo, het meisje uit Milaan meeneemt op een nachtelijke tocht met een vissersbootje, maar in plaats van een romantische scène gebeurt er iets anders. De hele film wordt in Siciliaans dialect gesproken.

‘De wetten van de zee zijn andere dan de immigratiewetten’, dat is de boodschap van het Italiaans sociale drama Terraferma. Er spelen bekende acteurs in mee zoals Beppe Fiorello en Mimmo Cuticchio. Deze film is bekroond met de juryprijs op het filmfestival van Venetië en speelt nog in verschillende bioscopen.

Mimmo Cuticchio
Mimmo Cuticchio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *