eilanden/ le isole,  naturisme

Sardinië en naturisme

Geel: naturisten campings, Groen: officiële naaktstranden, Rood: stranden waar het naturisme wel is toegestaan

Op het eiland Sardinië zijn genoeg mogelijkheden waar je als nudist terecht kan. Weliswaar geen officiële stranden voor het nudisme, maar wel veel stranden waar het wordt toegestaan. Zo is er ook een kleine camping ‘Club Le Peonie’, exclusief voor naturisten. Van hieruit kan je het fascinerende prehistorische dorp Tiscali (in een half ingestorte grot) bezoeken of de spectaculaire en diepste ‘Canyon di Gorropu’. Deze bevindt zich in de provincie Nuoro, vanaf de rivier Rio Flumineddu tussen Orgosolo en Urzulei. Met een lengte van zeker 14 kilometer en op bepaalde punten bereiken de kalkmuren tot aan 450 meter. De Canyon di Gorropu is één van de grootste van Europa, met een landschap zo eenzaam, stil, wild en gigantisch dat deze haast onwerkelijk lijkt. Met een gids kun je deze Canyon beklimmen en bewandelen, zo’n excursie kost ongeveer 26 euro en duurt 7 uur. De camping ligt 8 kilometer van Dorgali en 12 kilometer van de badplaats Cala Gonone.

Aan de noordkust, net buiten Palau, in het plaatsje ‘Punta Nera’ bevindt zich camping ‘Baia Saraceno’, deze camping is niet speciaal voor naturisten, maar heeft wel een strandgedeelte voor hen gereserveerd.

‘Canyon di Gorropu’
‘Canyon di Gorropu’

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *