Campanië,  naturisme

Spiaggia del Troncone

Campanië

Het strand ‘del Troncone’ is een officieel naaktstrand in het plaatsje Marina di Camerota, provincie Salerno. Je vindt dit strand via de provinciale weg, nummer 562, dat Palinuro met Marina di Camerota verbindt, gelijk na de tweede tunnel, tussen de strandpaviljoens ‘tre tre’ en ‘Aruba’, kan je naar het strand afdalen waar je vervolgens naar links moet gaan richting de rotsen en de grotten.

Het strand heeft wit zand en is zo’n 500 meter breed met een kristalheldere zee, verder heeft het ook de blauwe vlag onderscheiding (De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn).

Dit naaktstrand is met name door de Franse en Duitse toeristen ontstaan en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het toerisme in deze plaats.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *