Apulië

Alberobello

Mocht je in Apulië zijn dan mag een bezoek aan Alberobello, de hoofdstad van de trulli, niet ontbreken. Het is weliswaar een echt toeristisch plaatsje, maar erg leuk om te bezoeken. De koepelhuisjes zijn koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Ondanks hun bouw zijn ze zelfs bestand tegen zware aardbevingen. De meeste trulli zijn omgetoverd tot souvenirwinkeltjes en overal lopen zowel Italianen als buitenlandse toeristen druk te fotograferen.

Het blijft een mooi schouwspel al deze koepelhuisjes bij elkaar, en het zijn er zoveel! Er zijn diverse horeca gelegenheden, en een ijsje bij ijssalon Arte Fredda, die onder andere een prijs voor hun pistache ijs hebben gewonnen, is een echte aanrader.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *