Apulië

Alberobello

Mocht je in Apulië zijn dan mag een bezoek aan Alberobello, de hoofdstad van de trulli, niet ontbreken. Het is weliswaar een echt toeristisch plaatsje, maar erg leuk om te bezoeken. De koepelhuisjes zijn koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Ondanks hun bouw zijn ze zelfs bestand tegen zware aardbevingen. De meeste trulli zijn omgetoverd tot souvenirwinkeltjes en overal lopen zowel Italianen als buitenlandse toeristen druk te fotograferen.

Het blijft een mooi schouwspel al deze koepelhuisjes bij elkaar, en het zijn er zoveel! Er zijn diverse horeca gelegenheden, en een ijsje bij ijssalon Arte Fredda, die onder andere een prijs voor hun pistache ijs hebben gewonnen, is een echte aanrader.

Het zuiden van Italië roept nog altijd de associatie op met maffia en armoede. Dit beeld wil ik graag genuanceerder zien. Zuid-Italië is een schitterend gebied met prachtige natuur, kunst en cultuur. Ik houd me bezig met de 5 meest zuidelijke provincies, Campanië, Molise, Apulië, Basilicata en Calabrië en de eilanden. Op mijn 17e ging ik voor het eerst naar Zuid-Italië. Het was liefde op het eerste gezicht net zoals dit een jaar later gebeurde toen ik mijn echtgenoot leerde kennen in Calabrië. Ontelbare keren ben ik in het Zuiden geweest en ik heb een tijd bij mijn schoonouders ingewoond. De artikelen die ik schrijf gaan over de cultuurverschillen die mij zijn opgevallen, op een ietwat ironische wijze beschreven.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *