Apulië,  Evenementen Zuid-Italië

De nacht van de Tarantella 2012

De Tarantella is een rituele dans uit Zuid-Italië. Een zeer beweeglijke dans ontstaan volgens de overtuiging dat deze het gevolg was door een beet van de tarantula spin, die zich in de zomermaanden liet zien. Alleen door deze rituele dans kon je ontsnappen aan de vreselijke gevolgen van de beet. Een dans waarin alles mogelijk is, met veel gestamp om de spin te verwijderen, en acrobatische bewegingen tot aan vallend op de grond. Men gelooft dat je door deze dans bevrijd wordt van stress en negatieve patronen.

Al vanaf de tweede week van augustus tot aan het einde van de maand verlichten de noten van de ‘Pizzica’ de nachten in de Salento. Pizzica betekent ‘een kleine beet’ en is familie van de Tarantella afkomstig uit de Salento en later verspreid in heel de regio. Dankzij de oprichters van ‘la notte della Taranta’ vindt dit evenement voor de 15e keer plaats, het is één van de grootste culturele en toeristische evenementen van Apulië en trekt jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers. Het eindigt met het finale concert op 25 augustus te Melpignano. Dit jaar dirigeert de bekende componist en muzikant Goran Bregovic afkomstig uit Bosnië en Herzegovina, het orkest van ‘de nacht van de Tarantella’ en het belooft een origineel muzikaal project te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *